Én zacskós gyors rizst szoktam venni amit tasakostul kell forró vízbe tenni az mindig jól sikerül :D
De aztán tanultam egy jó módszert, azóta kellemes puha lesz a rizs, és nem is tapadnak össze a rizsszemek. A lényeg az arányokon van.
Ahány bögre rizst használunk, ugyan azzal a bögrével adunk hozzá ugyanannyi vizet, ill. még egy fél bögrényi vizet pluszba.
Előtte megpirítjuk olajon a rizst, de folyamatosan kavargatjuk, hogy ne égjen oda, adunk hozzá sót, borsot, illetve más fűszert, ki mit szeret. Ha megpirult a rizs, ráöntjük a kimért, forró vizet, majd letakarjuk, max lángon főzzük. Persze azért meg kell keverni néha, hogy ne tapadjon oda és égjen le a rizs. Ha megdagadt a rizs, lezárjuk alatta a lángot, megkavarjuk, visszarakjuk rá a fedőt, aztán megint rákukkantunk a rizsre, ha kell megint megkavarjuk és így tovább. Lényeg, hogy így párolódjon puhára a rizs, így finom lesz és nem szív magába túl sok vizet.