Kérdezz azonnal:
Close Sidebar

5,292 kérdés

4,672 válasz

Üdv a Fontos lenne oldalon, ahol biztosan választ kapsz kérdéseidre!

Súgó

Miért jött létre az oldal?

A fontoslenne.hu oldal azért jött létre, hogy névtelenül tehessen fel bárki, bármilyen témában kérdést, amelyet máshol lehetőség hiányában nem tudna megkérdezni. Az oldalt regisztrált felhasználók használhatják, természetesen INGYEN.

Regisztráció

Regisztrálni a jobb felső sarokban található ikonra kattintva, majd a regisztráció feliratot megnyomva tudunk. Ezután küldünk egy visszaigazoló e-mailt. Az e-mailben található linkre kattintva, teljes értékű lesz a regisztráció. Ezután belépéssel már minden funkcióját használhatjuk az oldalnak.

Miért érdemes regisztrálni?

Regisztráció nélkül csak böngészni tudod a kérdéseket, viszont a tagsággal már sokkal több lehetőséggel élhetsz. Feltehetsz kérdéseket, illetve meg is válaszolhatsz kérdéseket, szavazhatsz, és pontokat, jelvényeket gyűjthetsz.

Miért hasznos az oldal?

Ezen az oldalon te döntöd el, hogy mi az érdemes tartalom. Ha egy kérdés hasznos, azt voksolással tudod felszavazni, vagy épp leszavazni amennyiben úgy érzed a közösség számára érdektelen. A kérdésekre adott válaszoknál szintén a felhasználók döntik el, hogy mely válaszok értékesek, illetve kevésbé értékesek. Ezzel pedig elérjük azt a célt, hogy minél relevánsabb válaszok szülessenek az adott témára. Ebben a felhasználók válaszoló oldalról is érdekelt, hiszen a hasznosabb, felszavazott válaszokért pontok gyűjthetőek.

Hogyan tehetek fel a kérdést?

A Kérdés beküldése menüpont alatt érhető el a felület, amellyel pillanatok alatt a közösség számára nyilvánossá válthat kérdésünk. Ehhez csak fel kell tenni a kérdést, ki kell választani a megfelelő kategóriát, kifejteni a kérdést, hogy mindenki számára érthető legyen, és megadni néhány kulcsszót, hogy mások is rátalálhassanak, ha erre lenne szükségük.

Hogy válaszolhatok?

A válaszadás nagyon egyszerű, a kérdésen belül a válasz gombra kattintva azonnal fogalmazhatjuk is mondanivalónkat.

Miért van külön a hozzászólás?

A hozzászólás nem válasz. Ez egy kommentálási lehetőség, amikor egyéb megjegyzésünk van a kérdéshez/válaszhoz kapcsolódóan, de nem szeretnénk válasz formájában megtenni azt, mivel az esetleg zavarhat másokat.

Mi a kapcsolódó kérdés?

A kapcsolódó kérdés azért hasznos funkció, mert ha válaszok között teszünk fel egy ilyen kérdést, sok felhasználó figyelmét elkerülheti, és esetleg zavarhatja is a böngészőket. Így az eredeti kérdést is megjelöljük az új kérdésben, de mégis külön kérdés lesz, és külön érkeznek rá a válaszok is.

Miért kapok pontokat?

Pontok gyűjthetőek a kérdések megválaszolásáért, kérdés kiírásáért, szavazásokkal. Ezzel pedig kialakul egy verseny. A felhasználók a minél több pont elérésében érdekeltek, hiszen ezzel jelvényeket is szerezhetnek, amelyek az adatlapon is megjelennek.

Miért kapok jelvényeket?

A jelvények a pontokhoz hasonlóan az aktivitás jutalmazásának érdekében jöttek létre. Különböző jelvényeket lehet szerezni kérdés beküldéssel, válaszokkal, szavazásokkal – kapott és adott esetben is -, illetve különböző aktivitási folyamatokkal. Ezek a jelvények három szinten érhetőek el. A bronz szint könnyedén megszerezhető, míg ezüstért és az aranyért már nagyobb közösségi aktivitás szükséges. Így jelenleg akár 50 jelvény is összegyűjthető.

Mitől közösségi az oldal?

A regisztrált felhasználók adatlapja böngészhető, itt különböző statisztikákat láthatunk. Ha a felhasználó szeretne, képet tölthet fel magáról, vagy mások számára privát üzenetet küldhet. Illetve a kérdésekre/válaszokra való voksolással az oldal egy organikus, élő lappá változik, ahol mindig a közösség dönt mi megfelelő, és mi az ami kevésbé.

Milyen szabályokat kell betartani?

Az oldalon nagyon egyszerű szabályok vannak. Fontosnak tartjuk, hogy ne keltsünk gyűlöletet, ne sértegessünk, ne provokáljunk, ne káromkodjunk. Kérdéseket nem írunk ki csupa nagybetűvel, és mindig kérdőszóval kérdezünk, illetve megpróbáljuk a megfelelő kategóriába helyezni az adott kérdést. A spammelést sem tartjuk helyénvalónak, ezért van néhány limit az oldalon. Egy felhasználó 5 kérdést tehet fel óránként, és 25 kérdésre válaszolhat. Arra kérünk, hogy ezeket az apró szabályokat a közösségi élet érdekében te is tartsd be.

Hogyan tegyem fel a megfelelő kérdést?

A kérdésed a főoldalon is látszik majd, illetve a leírásból is 1-1 mondat. Emiatt fontos, hogy lényegre törő legyen a kérdés. Pl.: Milyen süteményt süssek születésnapra? (kérdés) Diabetikus recepteket szeretnék kérni, mert… (leírás). Így máris konkrétabb a kiírás, mintha csak annyit írtunk volna, hogy „Tudtok sütemény recepteket?”.

Kulcsszavak

Azért nagyszerű dolog a kulcsszavak alkalmazása, mert így mások is könnyedén megtalálják a kérdést, tudnak rá választ adni, vagy épp innen választ kapni. Illetve fordított esetben a kulcsszavaknak hála, te is könnyedén találsz majd számodra fontos kérdéseket és válaszokat.

Mikor kapok választ egy kérdésre?

Az oldalon a felhasználók adnak választ, így az a kérdés kiírása után bármikor megtörténhet. Erről e-mailben értesítést is kapsz, illetve ha ezt nem igényled, akkor bejelentkezés után a jobb felső sarokban található zöld ikonra kattintva az Értesítések pont alatt új információkat.

Kedvencek

Ha egy kérdés téged is érdekel, de esetleg még nincs rá válasz kedvencnek tudod jelölni, a kérdés előtt lévő csillagra kattintva. Ez alap állapotban üres, rákattintva azonban kék színű lesz, és elérhetővé válik az adatlapod/kedvencek pontban. Ha válasz érkezik rá, azt az értesítések menüpontban is látni fogod. Kedvencnek emellett felhasználókat és akár egész kategóriákat is jelölhetsz.

Megosztások

A feltett kérdésedet a különböző közösségi oldalakon is megoszthatod, vagy akár e-mailben is elküldheted bárkinek, ez azért hasznos, mert így több emberhez is eljuthat, ha szeretnéd.

Hogyan jelezhetem a sértő tartalmat?

Minden kérdés és válasz alatt ikonok találhatóak, itt a zászló ikont kiválasztva jelezhetjük, hogy szabályellenes.

Keresés az oldalon

Keresni a jobb felső sarokban található nagyító ikonnal tudsz. Ide elég 1-1 kulcsszót beírni, és máris keres a rendszer. Emiatt is hasznos, ha te is adsz meg kulcsszavakat a kérdésed kiírásakor.

Regisztráció törlése

A felhasználói fiókod törlésével elvesztesz minden eddig beállításodat, jelvényed, pontjaidat, stb. Ezt a törlést e-mail tudod kérvényezni, amit 24 órán belül elvégeznek az oldal Adminjai.

...