Káposztás csiga hozzávalói: 1 fej közepes káposzta, 1 margarin, 60 dkg liszt, 2 tojás, 1.5 liter tej, 5 dkg élesztő, 2 dl tejföl, cukor az élesztő felfuttatásához, és végül 2 kávéskanál só.
Elkészítése: apró darabokra vágjuk a káposztát, majd megdinszteljük. A margarint összemorzsoljuk, a liszthez adjuk, majd a felfuttatott élesztőt, a tojást, sót és a tejfölt keverjük hozzá. Alaposan gyúrjuk össze a tésztát, majd kelesszük meleg helyen a duplájára a tésztát. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát, majd rákenjük a megdinsztelt káposzta egy részét, majd összehajtjuk a tésztát, pihentetjük kicsit. Pihentetés után megint nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg a káposztával, hajtsuk rá a tésztát, és így tovább ismételjük a hajtogatást és a tésztakenést, amíg el nem fogy az alapanyagunk. Tojással megkenjük a pogácsák tetejét, majd előmelegített sütőben készre sütjük.