Hozzávalók: 70 dkg csirkemell, 1 nagy fej vöröshagyma, 650 ml víz, 3 teáskanál fűszerpaprika, só, bors, a habaráshoz pedig kell 50 b búzaliszt és 175 ml tejföl. +8db palacsinta, ahogy szoktuk készíteni.
A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzá adjuk a megmosott, kockára vágott csirkemellet. Rászórjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk a vizet, majd lefedve kb 40 percig pároljuk. A habaráshoz a tejfölt simára keverjük a liszttel. Ha puhára főtt a hús, a levét leöntjük róla. A levét visszarakjuk a tűzre, és behabarjuk. Ha kész a habarás, rakjuk félre. Daráljuk le a húst. Ha nincs daráló akkor próbáljuk meg minél finomabb, apró darabokra vágni. Ha kész, a palacsintákra pakolunk a húsból, és szépen összehajtogatjuk a palacsintát. Meglocsoljuk a szósszal, és már kész is van.