Vörösboros őzpörkölt.
Hozzávalók: 1,2kg csontos őzhús, 20 dkg vöröshagyma, ízlés szerint pirospaprika és csípőspaprika, zsír, 2 dl vörösbor, só, 5 dkg pritaminpaprika (vagy amilyen épp van otthon), bors, ízlés szerint egyéb fűszerek.
Elkészítés: Az őzhúst megmossuk, közepes kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a paprikát apró kockára vágjuk, és zsíron megpirítjuk. A pirospaprika és csípőspaprika fűszereket összekeverjük alaposan, kb. a felét rászórjuk a vöröshagymára, majd hozzáadjuk a kockára vágott őzhúst. Alaposan összekeverjük, 1 órán át pároljuk. Amikor majdnem megpuhult a hús, rászórjuk a maradék pirospaprikát, és meglocsoljuk a vörösbor felével., ízlés szerint szórjunk rá sót, borsot, esetleg más fűszert is. Készre főzzük, majd hozzáadjuk a vörösbor másik felét, megrotyogtatjuk kicsit, és kész is.