Őzcomb pörkölt.
Egy jó nagy őzcombot megmosunk, apró kockákra vágunk. Disznózsíron megpirítunk 2 nagy fej vöröshagymát, majd 3 paradicsomot és 3 paprikát felkockázunk, ha engedett némi levet hozzáaadjuk a felkockázott őzcombot és addig kevergetjük, pároljuk míg a hús kifehéredik. Ilyenkor sózzuk, borsozzuk ill. más fűszert adunk hozzá ízlés szerint (mi majorannát és petrezselymet használunk). Szórunk rá őrölt pirospaprikát, kicsit kavargatjuk, ha levet engedett a hús 2 nagyobb gerezd zúzott fokhagymát adunk hozzá és felöntjük édes vörösborral. Lassú lángon főzzük, néha megkeverve. Mikor már majdnem kész krumplit kockázunk bele (kb 20 perc alatt fő puhára). Kevés borral felöntve pótoljuk azt, ami a főzés során elpárolgott.