Hozzávalók: 700 g sertéshús, 6 evőkanál étolaj, 2 fej közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kg savanyúkáposzta, 700 ml víz, 1 teáskanál őrölt köménymag, 4 teáskanál fűszerpaprika, só, a habaráshoz pedig: 350 ml tejföl és 30 g búzaliszt.
Elkészítése:
A sertéshúst kockákra vágjuk, megtisztítjuk. A hagymákat apró kockára vágjuk, forró olajon megpirítjuk. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a piros paprikát, az átnyomott fokhagymákat és a köményt. Felöntjük vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. A savanyú káposztát miután alaposan átmossuk, hozzá adjuk. Lefedve, lassú lángon készre pároljuk. Ízlés szerint utólag fűszerezzük. Elkészítjük a habarást: a liszthez adjuk a tejfölt, a káposzta forró levéből egy merőkanálnyit, csomó mentesre keverjük majd folyamatos kevergetés mellett lassan a káposztához adjuk.