Szalonnás-hagymás lepény.
A tészta hozzávalói: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 4 evőkanál víz, só, 1 tojás sárgája.
A töltelék hozzávalói: 3 fej vöröshagyma, 20 dkg húsos szalonna, kevés olaj, 4 tojás, 2 dl tej, 2 dl tejszín, só, bors.
Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd csomagoljuk be fóliába és fél óráig pihentessük a hűtőben. A hagymát felkockázzuk, a szalonnát is, majd kevés olajon egy serpenyőben összepirítjuk őket. Mélyebb edényben összekeverjük a tojást a tejjel és tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Míg melegszik a sütő kinyújtuk a tésztát kör alakúra, amekkora a tortaformánk is. Legalább 4 cm vastag pereme legyen. Beletöltjük a formába a szalonnás-hagymát, majd ráöntjük a tetejére a tojásos-tejszínes keveréket. Kb 1 óra alatt megsütjük.