Burgundi mártásos szarvascomb.
Hozzávalók: 1 kg szarvascomb, 30 dkg sárgarépa, 20 dkg fehérrépa, 15 dkg zeller, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl vörösbor, 1 dl étolaj, 5 dkg cukor, 1 evőkanál sűrített paradicsom, 1 csapott evőkanál étkezési keményítő, fűszerek ízlésnek megfelelően.
Elkészítés: a húst feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, forró olajon elősütjük. A fennmaradt zsíradékhoz hozzáadjuk a cukrot és a feldarabolt zöldségeket megkaramellizáljuk benne. Hozzáadjuk a paradicsompürét, babérlevet, felöntjük a borral, vízzel, és fedő alatt a hússal együtt puhára pároljuk. Ha megpuhult a hús vegyük ki, a léhez hozzáadunk ízlés szerint kakkkfüvet, majd összeturmixoljuk, ez lesz a mártásunk. Végezetül tálaljuk a húst petrezselymes, vagy fűszeres burgonyával, és savanyúsággal.