Hozzávalók:
50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 4 tojássárgája, 10 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál rum, fél citrom reszelt héja.
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk fél deciliter langyos, cukros tejben. A lisztet a tojássárgájával, vaníliás cukorral, és a sima cukorral összekeverem majd a felfutott élesztőt hozzáadom, összedagasztom a tésztát annyi langyos tejjel amennyit felvesz a tészta. Ha hólyagos a tészta, a margarint is hozzá dagasztjuk. Kevés liszttel meghintve letakarva, a duplájára kelesztjük a tésztát. Hüvelykujjnyi vastagságú tésztát nyújtunk belőle miután megkelt. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk majd a nyers fánkokat további 15 percen át kelesztjük, csak ezután tesszük bele forró bő olajba a fánkokat. Ízlés szerint kínáljuk bármilyen lekvárral, és porcukorral megszórva,