Spenótos üvegtészta saláta:
Szükséges hozzávalók: 1 csomag üvegtészta, fél csomag fagyasztott spenót vagy lehetőség szerint a friss spenót a legjobb, 1 gerezd fokhagyma, fél teáskanál tengeri só, 2 evőkanál olivaolaj, 1 darab paradicsom, fél fej brokkoli, 2 szál sárgarépa.
Elkészítése: A sárgarépákat meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, roppanósra pároljuk őket. A spenótot kiolvasztjuk forró edényben, apróra zúzott fokhagymával ízesítjük. Az üvegtésztát forró sós vízbe tesszük, 1 perc alatt készre főzzük, leszűrjük. Egy arra alkalmas tálban összekeverjük a tésztát a roppanós zöldségekkel és cikkekre vágott paradicsommal. Meglocsoljuk olivaolajjal, sózzuk, borsozzuk.