Bográcsban készült vaddisznó pörkölt.
Hozzávalók: 1 kg vaddisznó hús, 1 kg gomba, 2 nagy fej paradicsom, 4 nagy gerezd fokhagyma, 1 nagy tv paprika, 1 nagy erős paprika vagy esetleg chili paprika, 2 db babérlevél, 15 szem aszaltáfonya, só, bors, fűszerpaprika, kömény, olaj, 2 dl jobb minőségű vörösbor.
Elkészítése: a hagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk. A bográcsban felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pároljuk, majd a felkockázott vadhúst is beletesszük. Sózzuk, borsozzuk, fél óráig pirítjuk, közben keverjük meg néha. Cikkekre szeljük a paradicsomokat, felkockázzuk a paprikákat, apróra zúzzuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a bogrács tartalmához, megszórjuk még sóval, borssal ha szükséges, illetve ne felejtsük ki a babérleveleket és az áfonyaszemeket sem. Ha elforr alatta a víz, pótoljuk.Kb 45 perc főzés után alaposan szórjuk meg fűszerpaprikával, öntsük fel vízzel, további 30 perc főzés után a darabokra vágott gombát is hozzáadjuk, majd a 2 dl vörösbort. Petrezselymes burgonyával tálaljuk, savanyúsággal.