Csirkevadas esetleg:
Hozzávalók: 5 dkg csirkemell filé, 2 közepes fej vöröshagyma, só, bors, fűszerpaprika /lehet csípős is/, 2 evőkanál napraforgó olaj, 175 g tejföl, 4 db babérlevél, 1 evőkanál keményítő, 1 teáskanál mustár, citromlé ízlés szerint.
Elkészítés: felhevítjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a babérlevelet, fűszerpaprikát. Az apróra vágott csirkemellett adjuk hozzá, kevés vizet öntsünk alá, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt pároljuk puhára. A tejfölt és a keményítőt keverjük össze, öntsuk a puha húsra, forraljuk össze. Adjunk hozzá egy teáskanál mustárt, és kevés citromlevet. Fűszerezzük ízlés szerint. Galuskával tálaljuk.