Vadas ételekhez készítjük köretnek, kell hozzá 5 db nagyobb, szikkadt zsömle, 4 tojás, 4 dl tej, 1 csokornyi friss petrezselyem, 35 dkg liszt, só, bors, illetve néha adunk hozzá fokhagymagranulátumot, vagy/és pirospaprikát, hogy kicsit pikánsabb legyen de ez ízlés dolga. :)
Elkészítési módja: a zsömléket apró kockára vágjuk, majd forró sütőben átpirítjuk őket. A tojásokat habosra keverjük a tejjel, és egy pici sóval ha ez kész hozzáadjuk a lisztet majd csomómentesre keverjük. Apróra vágjuk a petrezselymet, a masszához adjuk, elkeverjük, majd a megpirított zsemlekockákat is hozzá adjuk. Ezt követően borsozzuk, sózzuk, összedolgozuk, majd pihenni hagyjuk 20 percen át. Ha ez megvan, forraljunk fel egy edényben vizet, egy kevéske sóval. A masszából pici golyókat formázunk, és a forrásban lévő vízbe tesszük, ahol készre főzzük 10 perc alatt.