Fokhagymakrémleves zsályaval megbolondítva. Az alaprecept ami nekem van, csirkemellel írja de nem eszem húst, így én krumplival szoktam készíteni, úgy is finom. Aki akarja, készítse csirkemellel, csak figyelni kell, mert ha hússal készíti valaki akkor ne turmixolja le a husit hanem kockázza fel és úgy szórja a levesbe :D
Tehát: pár szem nagyobb krumplit megtisztítok, felkockázom, adok hozzá 1 fej nagy vöröshagymát feldarabolva, illetve 2 nagy fej fokhagyma gerezdjeit is. Felöntöm vízzel, ha felforrt adok hozzá, sót, borsot, petrezselymet és szárított zsályát. Ne sajnáljuk a zsályát, szóval szórjuk meg vele rendesen azt a levest. 2 dl főzőtejszínt adunk hozzá. /aki akarja, csinálja habarással, de akkor is le kell turmixolni a levest/ Botmixerrel turmixoljuk szép krémes állagúra. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.