Citromos bulgurral töltött sült paradicsomok:
Hozzávalók 4 főre:
- 8 nagyobb paradicsom
- 1 bögre bulgur
- egy nagyobb citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
- 150 g reszelt sajt
- só, bors
Elkészítés:
A bulgurt átmossuk, majd egy edénybe rakjuk és felöntjük két bögre vízzel. Hozzáadjuk a citrom levét, vöröshagymát, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, kb negyed óra alatt készre főzzük. A paradicsomok tetejét levágjuk úgy hogy később vissza tudjuk rá helyezni majd a belsejüket óvatosan kikaparjuk, félretesszük, akár belekeverhetjük a bulgurba, vagy felhasználhatjuk máshoz. A kivájt paradicsomokba kanalazzuk a citromos bulgurt, megszórjuk alaposan reszelt sajttal, visszarakjuk rá a paradicsom tetejét majd előmelegített 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük.