Close Sidebar

5,292 kérdés

4,672 válasz

Üdv a Fontos lenne oldalon, ahol biztosan választ kapsz kérdéseidre!

Mit nézzünk meg Prágában?

0 voks
165 megtekintés Beküldve 2016. Március 5. a(z) Utazás, természet kategóriába
   

1 válasz

0 voks

Érdekes ellendmonásokkal teli város Prága. A romkocsmáival, a Károly híddal, az elképesztően sok nevezetességel, az épségben marad középkori óvárossal mégis egy modern, tiszta város. 

Közép-Európa egyik közkedvelt túrista városa (Budapesttel együtt), Prága. Szerencsénkre nagyon közel van hozzánk, így szinte bármikor elugorhatunk egy hosszú hétvégére.

Prágában minden megtalálható, cseppet sem keleti város. Minden világmárka, és brand képviselteti magát a városban, pontosan tudják, hogy bakancslistás helyszíne minden Európa kiránduló vagy Nyugat-Európából kiránduló fiatalnak.

A Prága, mint elnevezés a dombos vidékből adódik, nevezik a hét domb és száz torony városának is. A Moldva folyó több mint 20 kilóméteren keresztül szeli ketté a várost, ezzel gyakorlatilag egyenlőre részre osztva azokat.

Mit nézzünk meg Prágában? Nagyon egyszerű! Kezdjük a belvárosban, itt a több száz éves épületek gyönyörű látványt nyújtanak, innen sétával szinte bejárható minden. A Vencel térről, amely egy lóvásár tér volt annak idején átsétálhatunk a Zsidó városrészbe, ahol megtaláljuk a zsinagógát és temetőt is.

Az Óváros téren nézzük meg a régi és annál híresebb toronyórát az Orloj-t. Állítólag csodás képessége van, képes megjósolni a veszedelmeket! Itt találjuk a Tyn iskolát és Tyn templomot is, de a környék tele van híres múzeumokkal és galériákkal is.

Mit tegyünk ha elfáradunk? Nem lesz gond éttermekkel és cukrászdákkal sem Prágában! Innen könnyedén elugorhatunk a Károly hídhoz és azon keresztül a Hradzsinhoz. A hidat nagyon féltik a turistáktól, attól tartanak a sok látogatótól egyszer le fog szakadni. A Hradzsin Prága és a világ legnagyobb kastélya, egy kellemes útvonalon keresztül tudjuk megmászni. Jutalmunk sörözők, éttermek és ajándékboltok lesznek.

A cseh királyok temetkezési helye, a Szent Vitus székesegyház az egyik legszebb látványosságban Prágában, építését már 1100 éve elkezdték, mégis csak 500 éve fejezték be. Mi az a pár száz év, igaz? Persze vannak olyan részek, amelyek alig alig több, mint 100 évesek.

Népszerű hely az aranymívesek utcája, amely a várban található. (Zlatá ulicka). Itt lakott Franc Kafka is, ezekben az apró pici házakban. Csodálatos! Állítólag innen nem messze akár összefuthatunk Prága híres kísértetével a fej nélküli svéd katinával is. Természetsen nem összetévesztendő Félig Fejnélküli Nick-kel a Harry Potterből (de vajon honnan is jött az ötlet, ugye?)

Prága fantasztikus város, a maga hangulata és atmoszférját talán csak Budapest adhatná vissza, de mi akik itt élünk, új városokat kell, hogy felfedezzünk. Fantasztikus az esti séta, a hangulatos kávézók és terek, a túristák hada. Végig olyan érzésünk lehet, mintha egy nagy múzeum padlóját koptatnánk és közben ezernyi felfedezni valót és élményt nyújt Prága városa.

Mindenképpen együnk és igyunk, élvezzük a várost, hisz Prágát nem csak felfedezni kell, de átélni is.

 

megválaszolva fontos-admin (102,240 pont) 71 147 291  által 2016. Március 6.
...