Gombás lasagne.
Hozzávalók:
- 40 dkg. lasagne tészta
- 50 dkg gomba
- 2 ek. vaj
- 2 ek. olivaolaj
- só, bors
- 1 ek. lsizt
- 3 dl tej
Elkészítés:
A gombát nagyobb darabokra vágjuk, oliva olajon nagy lángon, megpirítjuk. Ha már pirul szórjunk rá sót, borsot, ill. ízlés szerint egyéb fűszert, pl petrezselyem, kakukkfű. Tovább pirítjuk, adunk hozzá 1 ek. vajat, 1 dl. vizet és krémesre forraljuk az egészet. A mártáshoz 1 ek. vajat habzásig melegítünk, szórunk bele lisztet, halványbarnára pirítjuk. Tejet adunk hozzá, szerecsendiót, borsot, és folyamatos kevergetés mellett közepes lángon sűrű állagúra főzzük. A sütőformánkat kivajazzuk, belehelyezzük a lasagne lapokat -ne főzzük ki-. Kanalazunk rá a mártásból, majd a gombából, még egy réteg lasagna tészta, és így tovább folyamatosan. A tetején az utolsó a besamel mártás legyen, amire karikázott mozerella darabokat rakunk. 200 fokon, 30 perc alatt megsütjük.