Anyunak van egy jó receptje. Tepsis nyúlcomb burgonyával.
Hozzávalók: 6 db nyúlcomb, 80 dkg burgonya, 3 evőkanál liszt, 1 ek. ételízesítő, 1 teáskanál őrölt bors, 1 tk. pirospaprika, 2 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg zöldpaprika (vagy amilyen van otthon,lehet más fajta is), 3 dl tejföl, 3 gerezd fokhagyma, só, olaj, 25 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
A nyúlcombokat megmossuk, megtisztítjuk a hártyától, alaposan besózzuk. A lisztet keverjük el a pirospaprikával és az ételízesítővel. A tejfölbe keverjük az apróra vágott fokhagymát.
Egy tepsit alaposan kikenünk olajjal. A burgonyát pucoljuk meg,vágjuk karikákra, ezt helyezzük bele a tepsibe. A combokat megforgatjuk a lisztes keverékben, a kimaradt lisztet borítsuk rá a burgonyára. Tegyünk rá karikára vágott hagymát, paprikát, majd a combokat, és locsoljuk meg a fokhagymás tejföllel. Előmelegített 180fokos sütőben süssük, ellenőrizzük le hogy puha-e a hús, ekkor rászórjuk a reszelt sajtot, visszatoljuk a sütőbe, hogy szépen ráolvadjon.