Töltött óriás kagylótészta.
Hozzávalók:
- 1 cs. óriás kagylótészta
- 60 kg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 20-30 dkg gomba
- 1 sárgarépa
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- bazsalikom
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Kevés olajon megpirítjuk az apró kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, az apróra zúzott fokhagymát, a darált húst, és a feldarabolt gombát. Tovább pirítjuk folyamatos kevergetés mellett, így adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot és zöldpaprikát. Szórunk rá sót, borsot, pirospaprikát, bazsalikomot. Lefedve pároljuk, ha már megpuhult a hús akkor tovább pároljuk fedő nélkül, míg a mártás sűrű lesz. Forró sós vízben 10 percig főzzük a kagylótésztát. 10 perc után szűrjük le és hűtsük le hideg vízzel. Egy kivajazott tepsipbe vagy jénai tálba rakjuk a kagylótésztákat, egyesével kanalazunk mindegyikbe a húsos töltelékből. Szórjuk meg reszelt sajttal a tetejét. Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.