Óriás fehérbabos leves.
A babot áztassuk be egy éjszakára annyi vízben, amennyi ellepi.
3 db sárgarépat, 2 db fehérrépát, pár szem nagyobb krumplit, egy nagy fej zellergumót megmosunk, feldarabolunk. 1 fej hagymát apróra vágunk, ezt olajon megpirítjuk. Hozzáadunk 2 gerezd fokhagymát apróra vágva, és 1 paradicsomot kettévágva, így pároljuk tovább. Ha a paradicsom levet eresztett, megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a babot, felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, lefedve addig főzzük míg a bab félig meg nem puhul utána hozzá adjuk a zöldségeket, és puhárra főzzük az egészet. Adhatunk hozzá friss, apróra vágott petrezselymet is. Tálalaskor kínáljunk mellé tejfölt.