Én ugyan nem szeretem a zserbót de sokszor sütöttem már anyával, így tudok receptet :)
Ami szükséges hozzá: 35 dkg liszt, 20 dkg vaj, 15 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 1 tojás, 1 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 evőkanál olaj, 1 tábla tortabevonó, csipetnyi sütőpor, baracklekvár.
Elkészítése: A lisztbe elkeverjük a sütőport, belemorzsoljuk a vajat. A tejet fellangyosítjuk, beleteszünk egy csipetnyi cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt majd felfuttatjuk. A tojást és két evőkanál porcukrot hozzákeverjük a liszthez, majd a felfuttatott élesztőt és az olajat hozzáadjuk, eldolgozzuk a tésztát. 3 egyenlő részre osszuk a tésztát és akkora méretűre nyújtjuk, amekkora a tepsink. Belehelyezzük az első réteget, ezt megkenjük alaposan a baracklekvárral, illetve megszórjuk porcukorral és darált dióval. Rárakjuk a következő réteget, ezt is megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval. Ráhelyezzük az utolsó réteget, megszúrjuk a tetejét villával, letakarjuk, és állni hagyjuk egy órán át. Előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük, közben a tortabevonót forró gőz felett felolvasztjuk egy kevéske vajjal. Ha megsült a zserbónk, bevonjuk vele a tetejét.