Close Sidebar

5,292 kérdés

4,672 válasz

Üdv a Fontos lenne oldalon, ahol biztosan választ kapsz kérdéseidre!

Mit jelent a ymca szó?

0 voks
991 megtekintés Beküldve 2014. December 27. a(z) Kultúra kategóriába
   

2 válasz

0 voks

Y.M.C.A - Young Men's Christian Association

"Fiatalok Keresztény Egyesülése"

 

A YMCA nem egy mozaikszó, hanem egy 1844-ben alapított nemzetközi keresztény szervezet rövidítése.

A Keresztény Ifjúsági Egyesület célja: egy közösségbe gyűjteni azokat a fiatalokat, akik Jézus Krisztust Megváltójuknak és Istenüknek tartják a Szentírás szerint. Az Ő tanítványai akarnak lenni hitükben és életükben, és az Ő országát terjesztik a fiatalok között.

A szervezet már a korai időszakban is több országban rendelkezett székhelyel.

megválaszolva beneszolj (380 pont) 1  által 2015. Január 14.
0 voks

Y.M.C.A. (dal)

A köztudatba azonban a "meleg érzetű" Village People pop csapat 1978-as disco-slágere általkerült be, amely azonban nem a keresztény alapelveket népszerűsítése, hanem a nevezett keresztény társaság amerikai székhelyű szervezetének botrányos áltevékenysége ihlette meg őket.

Eredetileg a YMCA (Portland, Oregon) szállást és közösségi kikapcsolódási lehetőségeket biztosított a hozzájuk fordulók számára, azonban a 20. század elejétől kezdődően a portlandi YMCA a homoszexuális férfiak „vadászhelyévé” vált, illetve itt folytattak titkos viszonyokat, miközben a YMCA falain kívül heteroszexuálisnak mutatták magukat.

A 1960-as végére az amerikai YMCA-ból, eredeti céljaiból teljesen kifordulva- miliitáns és nyílt homoszexuális mozgalom alakult, melyet csak a '80-as években kritikus szintet elérő AIDS terjedése tört meg.

Az elmúlt évtizedekben, egészen a GLBTQ lobbi térnyeréséig ez az új YMCA szervezet nyújtott "biztonságos" találkozási pontot a melegek számára.

 

források:

megválaszolva beneszolj (380 pont) 1  által 2015. Január 14.
szerkesztve 2015. Január 14.
...